В НАБУ прокоментували відео сутички з працівниками ГПУ

Вівторок, 16 серпня 2016, 15:32

Всі дії працівників Національного антикорупційного бюро 12 серпня під час проведення негласних слідчий дій і подальшої взаємодії з працівниками Генпрокуратури були законними.

На цьому наголошує прес-служба НАБУ, коментуючи анонімне відео, на якому співробітників прокуратури зображено "жертвами свавілля НАБУ".

За словами антикорупційників, це відео "допоможе НАБУ ідентифікувати працівників Генеральної прокуратури та інших правоохоронних органів, які чинили 12 серпня незаконні дії по відношенню до працівників НАБУ при виконанні службових обов’язків".

У НАБУ вважають, що його автори, "ймовірно, відпрацьовують замовлення осіб, зацікавлених у тому, щоб співробітники ГПУ, які вчиняли незаконні дії, виглядали "жертвами".

У НАБУ підкреслюють, що відеозапис не передає повну хронологію подій.

"Там немає нічого про те, як група із 15 осіб блокувала працівників НАБУ у під’їзді конспіративної квартири, як ігнорувала численні прохання співробітників НАБУ не перешкоджати їхній законній діяльності та припинити дії з незаконного утримання працівників НАБУ у під’їзді", – йдеться в коментарі відомства.

Також, за даними НАБУ, один з працівників ГПУ погрожував працівникам бюро табельною зброєю.

"Вкотре наголошуємо, усі дії працівників НАБУ 12 серпня під час проведення негласних слідчий дій і подальшої взаємодії з працівниками ГПУ після їхнього втручання, були законні", – підкреслюють в Антикорупційному бюро.

Як повідомлялося, 12 серпня під час проведення прихованого спостереження за об’єктом в одному із кримінальних проваджень, розслідуваних детективами НАБУ, до приміщення, в якому перебували працівники Бюро, намагалися проникнути працівники Генпрокуратури, у зв’язку виявленням стаціонарного посту спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 у Києві, який вони вважають незаконним.

У НАБУ заявили, що усі слідчі дії за місцем інциденту відбувалися за рішенням суду у повній відповідності до закону.

12 серпня Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури  у Києві

Водночас, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ГПУ затримала двох "технічних" працівників НАБУ, які проводили негласні слідчі дії.

Ситник уточнив, що співробітників НАБУ тримали в кабінетах і у підвалі Генпрокуратури.

"В той же час, представники ГПУ протримали працівників НАБУ протягом 11 годин. Є факти того, що проти них застосовувався фізичний і психологічний вплив", – сказав він.

Крім того, з розповіді співробітників НАБУ випливає, що Дмитро Сус (прокурор департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ) був присутній при погрозах розправою у будівлі ГПУ і допиті.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News