Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя у справі депутата, що скоїв п’яне ДТП, заявив самовідвід

Четвер, 18 серпня 2016, 00:59

У кримінальному провадженні щодо розгляду апеляційної скарги відносно депутата Макарівської райради від ВО "Батьківщина" Матвія Євсеєнка, який став учасником п’яного ДТП, суддею заявлено самовідвід.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

Під час розгляду апеляційної скарги щодо обраного Євсеєнку запобіжного заходу, суддею Масенком Д.Є. заявлено самовідвід з тих підстав, що він є братом слідчого Слідчого управління Головного управління Національної поліції міста Києва Масенка Є.Є.

Згідно із ст.75 КПК України, суддя не може брати участь у кримінальному провадженні, якщо він є близьким родичем слідчого або іншого учасника кримінального провадження.

Таким чином, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва задовольнила заявлений самовідвід і відклала розгляд апеляційної скарги до формування нового складу колегії.

Судове засідання відбудеться 22 серпня 2016 року (12 год. 00 хв.).

Як повідомлялося, Євсеєнку інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху - ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як відомо, в ніч на 29 липня на Кільцевій дорозі у Києві сталася ДТП за участі депутата Макарівської райради Матвія Євсеєнка від ВО "Батьківщина".  Експертиза підтвердила 1,85 проміле алкоголю у його крові.  

27-річний депутат, перебуваючи у нетверезому стані за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser,  намагався втекти від поліції, виїхав на зустрічну смугу та спричинив зіткнення з автомобілем "Волга", який рухався йому на зустріч.

Двоє людей, які перебували у "Волзі",  отримали важкі травми і перебувають у реанімації.

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст 286 КК України. 

У "Батьківщині" повідомили, що Євсеєнка виключено з партії та з фракції ВО "Батьківщина" в районній раді. Рішення було ухвалено 29 липня на терміновому засіданні бюро Макарівської районної парторганізації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування