Лавринович розповів, у чому його звинувачує ГПУ

Четвер, 18 серпня 2016, 13:36
Лавринович розповів, у чому його звинувачує ГПУ

Генпрокуратура у четвер вручила екс-міністрові юстиції Олександрові Лавриновичу нову підозру замість тієї, яка була вручена рік тому.

Про це Лавринович заявив в ефірі каналу 112, коментуючи відповідне повідомлення генпрокурора Юрія Луценка.

"Сьогодні вранці мені замінили попередню підозру, яка була вручена більше року тому на нову, де були виправлені помилки. Ну, або повну нісенітницю, яка там була написана, вже на більш цивільну підозру, новий текст і сказали, що з понеділка я можу знайомитися з матеріалами справи", – заявив він.

Лавринович пояснив, що мова йде про залучення американської юридичної компанії до справи з захисту інтересів України в Європейському суді з прав людини, на що з бюджету було потрачено 8,5 млн гривень. ГПУ звинувачує екс-міністра у розтраті цих грошей.

Сам він називає звинувачення безпідставними.

Як відомо, Мін'юст за часів Лавриновича двічі залучав американську компанію Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP для допомоги у судовому переслідуванні екс-прем'єра Юлії Тимошенко – у 2012 і 2013 році. За офіційними даними Мін'юсту, у 2012 році Україна заплатила цій компанії лише 95 тисяч гривень, хоча насправді – значно більше.

У 2013 році за протистояння Тимошенко американці отримали 10,2 млн гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування