Українська має стати мовою міжнародного спілкування – Гриневич

Субота, 20 серпня 2016, 21:55

Українська мова має отримати статус мови міжнародного спілкування.

Про це на Всесвітньому форумі українців сказала міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє Укрінформ.

"Коли я буваю на форумах світового українства, то завжди відчуваю подив від того, що люди, які розмовляють цілим спектром світових мов, розмовляють між собою українською. Я впевнена, що українська мова повинна мати статус мови міжнародного спілкування", - сказала Гриневич.

Міністр освіти та науки наголосила, що вже розроблено міжнародний стандарт з української мови, а також ведеться робота із запровадження міжнародно визнаного сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної, що надасть можливість представникам інших національностей вивчати українську як другу іноземну мову.

Крім того, як повідомила Гриневич журналістам, міністерство намагається підтримати закордонних вчителів української мови літературою та методичними рекомендаціям.

"Наше завдання - збудити інтерес до української мови, щоб вона вивчалася у державних школах за кордоном як одна з мов", - сказала Гриневич.

На Форумі також було нагороджено найкращих закордонних вчителів української мови відзнаками Міністерства освіти та науки.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News