Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чубаров: Життя Умерова може обірватися у будь-який момент

Неділя, 21 серпня 2016, 22:57

Незаконне і примусове поміщення Ільмі Умерова до психіатричної лікарні несе пряму загрозу його життю, яке може обірватися у будь-який момент.

Про це у блозі на "Ехо Москви" заявив лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. 

"Сьогодні заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову, примусово, незаконним рішенням російського окупаційного "суду", вміщеного до психіатричної лікарні у Сімферополі, стало критично погано ... Родичі відзначають, що катастрофічне погіршення стану Умерова є наслідком різкого загострення наявних у нього хронічних хвороб, включаючи хворобу Паркінсона", - зазначив Чубаров. 

"Побоювання, що незаконне та примусове поміщення Умерова в умови психіатричної лікарні, яке абсолютно не викликане об'єктивними обставинами, несе пряму загрозу його життя - висловлювали в ході "суду" його адвокати, родичі і громадськість. Однак російський окупаційний "суд" не послухав цих застережень", - додав він. 

Як відомо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Суд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало погано в суді, його ушпиталили. Незважаючи на це, суддя винесла постанову відправити Умерова на психіатричну експертизу. 

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що "при поточному стані здоров'я Умерова переміщення небезпечне для його життя".

21 серпня стан здоров'я Умерова різко погіршився, адвокати заявили прозвернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...