Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій каже, що Рада після канікул одразу візьметься за Чауса

Вівторок, 23 серпня 2016, 13:19

Глава парламенту Андрій Парубій висловив упевненість, що Верховна Рада в перший день роботи після канікул розгляне питання про зняття недоторканності з судді Миколи Чауса.

Про це спікер сказав журналістам у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я впевнений, в перший же день нашої роботи питання про зняття недоторканності і арешту Чауса буде піднято, і Верховна Рада позитивно його вирішить, як і всі інші антикорупційні ініціативи", – сказав він.

Парубій нагадав, що Верховна Рада отримала подання від генерального прокурора про дачу парламентом згоди на затримання та арешт судді Чауса 16 серпня, і воно відразу ж було направлено до профільного комітету.

"Згідно з регламентом, комітет має 20 днів, щоб розглянути це питання", – зазначив спікер.

Він підкреслив, що порушувати процедуру, передбачену законом, не можна, оскільки потім рішення парламенту може бути оскаржене в суді і скасоване судом.

При цьому Парубій зазначив, що з 1 вересня, згідно з прийнятими змінами до закону "Про судоустрій", цю процедуру буде спрощено.

"Уже з 1 вересня буде зовсім інша, спрощена процедура надання дозволу на арешт судді", – сказав спікер.

"Верховна Рада України діяла настільки швидко, настільки ефективно, наскільки це дозволяє закон", – зазначив Парубій.

Як повідомлялося, увечері 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Дніпровського райсуду Києва Чауса в отриманні хабара в розмірі $ 150 тис.

Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував лопатою у дворі власного приватного домоволодіння.

10 серпня Чаус узяв відпустку до кінця літа.

11 серпня підозрюваний не з'явився на допит до НАБУ.

У Національному антикорупційному бюро повідомили, що місцезнаходження Чауса їм невідоме, але висловили надію, що суддя перебуває в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування