5 фігурантів "справи Онищенка" визнали вину – НАБУ

Четвер, 25 серпня 2016, 17:43
5 фігурантів справи Онищенка визнали вину – НАБУ

П'ятеро фігурантів газової "справи Онищенка" визнали себе винними і погодилися співпрацювати зі слідством.

Про це у четвер повідомляє прес-служба НАБУ.

"П’ятеро фігурантів "газової справи Онищенка" визнали себе винними і погодилися на угоду зі слідством", - сказано у повідомленні.

Вказується, що серед них - директор біржі "Львівська універсальна", директор товарної біржі "Центр" та "брокер однієї з бірж, які організовували фіктивні аукціони з продажу газу на користь фірм, підконтрольних народному депутату О.Онищенку".

"Також угоду зі слідством уклали куратор і відповідальна за створення фіктивних підприємств особа, через які виводилися кошти від перепродажу газу", - йдеться у повідомленні.

Прес-служба НАБУ наводить слова керівника відомства Артема Ситника: "У даному випадку підозрювані активно співпрацювали зі слідством, дали цінні викривальні покази щодо організаторів злочину, а інкриміновані їм статті дозволяли укласти угоду з прокурором".

В НАБУ також зазначили, що станом на кінець серпня у господарських спорах, розірвано два з трьох договорів про спільну інвестиційну та виробничу діяльність між  ПАТ "Укргазвидобування" та  двома фірмами-учасницями так званої "газової схеми Онищенка": ТОВ "Надра Геоцентр" і ТОВ Фірма "ХАС".

"Відповідно до даних договорів, видобутий газ шляхом проведенням фіктивних аукціонів продавався за заниженими цінами підконтрольним фірмам-посередникам, які згодом перепродавали його промисловим споживачам за ринковими цінами", - повідомляє відомство.

Як відомо, 15 червня 2016 року НАБУ та САП заявили про викриття організованого злочинного угруповання, що завдало збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн внаслідок спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування".

Усього в рамках даного кримінального провадження було затримано 12 підозрюваних

За версією слідства, організатором корупційної схеми є нардеп Олександр Онищенко, якого Верховна Рада України 5 липня позбавила недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Онищенка.

Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

9 серпня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП про надання дозволу на затримання народного депутата Олександра Онищенка.

Усього в рамках даного кримінального провадження було затримано 12 підозрюваних. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...