Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама хоче поговорити з Ердоганом на полях саміту G20

Вівторок, 30 серпня 2016, 05:41

Президент США Барак Обама проведе двосторонню зустріч з президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом в ході саміту G20 в Китаї.

Про це повідомляє Reuters.

Заступник радника з національної безпеки США Бен Родс повідомив, що Обама хоче поговорити з Ердоганом про події у Туреччині після невдалої спроби перевороту у липні, а також військову кампанію в Сирії.

В Білому домі заявили, що виступають проти просування Туреччини на півночі Сирії, яку контролюють підтримувані США сирійські демократичні сили, оскільки це руйнує єдиний фронт проти ІДІЛ. Зустріч Обами та Ердогана призначено на 4 вересня.

Родс також повідомив, що Обама, можливо, проведе зустріч із президентом Росії Володимиром Путіним під час саміту, щоб поговорити про Україну і Сирію.

"У нас у графіку не заплановані двосторонні зустрічі. (…) Ми намагаємося знайти можливість, щоб вони (Обама та Путін. - Ред.) провели певний час разом та приділили увагу Сирії та Україні", - повідомив помічник президента США з нацбезпеки Бен Родс.

Раніше повідомлялось, що президент Росії Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд проведуть зустріч "на полях" саміту "Групи двадцяти" у Китаї для обговорення конфлікту на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування