Росія не хоче змінювати кандидатуру на посаду посла в Україні

П'ятниця, 5 серпня 2016, 18:19
Росія не хоче змінювати кандидатуру на посаду посла в Україні

Росія не має наміру змінювати запропоновану кандидатуру на посаду посла в Україні.

Про це заявив помічник президента Путіна Юрій Ушаков, передає Інтерфакс-Україна.

"Зазначу, що ми запропонували Києву як посла кандидатуру вельми досвідченого політика, який не тільки ніколи не допускав якихось антиукраїнських висловлювань, але який реально налаштований на конструктивну роботу з врегулювання наявних численних проблем", - сказав Ушаков.

При цьому він не підтвердив, що на посаду посла запропоновано кандидатуру Михайла Бабича. "Від мене ви не дочекаєтеся підтвердження прізвища, тому що в дипломатичній практиці це не прийнято", - сказав він.

На уточнююче питання, чи може Росія міняти кандидатуру, Ушаков зауважив: "Росія не збирається. Росія провела зондаж по дуже авторитетних каналах. Ми очікуємо отримати якусь остаточну відповідь, яка нам показала би, чи готова українська сторона прийняти нашу кандидатуру чи ні" .

Разом з тим він наголосив: "Як відомо, українці вважають за краще, щоб їх посольство очолював в нинішній ситуації тимчасово повірений у справах, і вони в зв'язку з від'їздом посла в березні 2014 року своє посольство тримають саме на такому рівні".

Як відомо, російські опозиціонери - екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов та політична емігрантка Ольга Курносова застерігають президента Петра Порошенка від узгодження кандидатури Михайла Бабича як посла РФ в Україні.

За словами Курносової, Бабич - колишній військовий, був главою уряду Чеченської республіки, і висунення саме його на посаду посла свідчить, що Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні.

Бабич - це остання людина, від якої була б користь як дипломата. "У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового - це як плювок в обличчя", - вважає вона.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ не розглядає кандидатуру нового посла РФ.

"Мова сьогодні йде не про кандидатури або якісь конкретні речі, а про створення позитивної динаміки навколо того, що відбувається, навколо всього контексту російської агресії, навколо всього, що відбувається на Донбасі", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування