У Кличка організують зустріч сторін конфлікту через будівництво на Святошино

Субота, 10 вересня 2016, 01:12

Мер Києва Віталій Кличко доручив організувати зустріч, на якій сторони конфлікту, що почався через будівництво на Святошино, змогли б обговорити ситуацію.

Про це повідомляє прес-служба політика 9 вересня.

"Усі будівництва, які веде "Київміськбуд", мають дозвільну документацію відповідно до законодавства. Якщо місцеві мешканці не задоволені, потрібно сідати і обговорювати ситуацію, але ні в якому разі не переводити її в силове протистояння", - зазначив Кличко.

Він також звернувся до МВС з проханням "більш ефективно" виконувати свою роботу.

"Я хочу звернутися до Міністерства внутрішніх справ, щоб поліція більш ефективно виконувала свої обов’язки. Те, що відбувалося вчора та сьогодні, – це, на жаль, свідчення того, що поліція працює неефективно. 

Як відомо, у п'ятницю біля головного офісу "Київміськбуду" відбулася акція протесту, у результаті якої сталися сутички з застосуванням димових шашок.

Раніше зіткнення відбувалися поблизу із будівництвом у Святошинському провулку, 2, де "Київміськбуд" намагається звести 25-поверхову будівлю і проти чого виступають місцеві мешканці.

Активісти намагалися увірватися на територію будівництва, вони почали кидатипіротехнічні засоби та димові шашки. У відповідь охоронці та працівники будівельного майданчику запалили шини.

Співробітники поліції втрутилися у конфлікт і врегулювали ситуацію.

Згодом представники цивільного корпусу "Азов" та місцеві мешканці, що пікетували ділянку у Святошинському провулку, увійшли на територію і планувализалишитися на ніч, щоб її знову не зайняли.

Як відомо, будівельний скандал у Святошинському провулку розгорнувся у лютому.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування