Ходорковський почав пошук заміни Путіну. Сам на вибори не піде

Понеділок, 12 вересня 2016, 12:52

Колишній олігарх Михайло Ходорковський запустив проект "Замість Путіна", метою якого є вибір суперника нинішнього президента Росії на виборах у 2018 році.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

В понеділок для цієї мети запустився спеціальний сайт, на якому буде визначено список кандидатів. Як повідомляє РБК, "всі охочі зможуть проголосувати за кого-небудь з них, а на фінальному етапі журі з урахуванням підсумків голосування вибере майбутнього кандидата в президенти".

"Ходорковський у разі необхідності надасть підтримку обраному кандидату – юридичну, інформаційну, а також допомогу з організацією штабу і збором підписів", – повідомляє агентство.

Поки в списку 14 осіб, але він буде розширюватися. В майбутньому запропонувати свого кандидата зможе кожен охочий, повідомив виданню керівник "Відкритих виборів" Тимур Валєєв.

У числі вже запропонованих кандидатів – мер Єкатеринбурга Євген Ройзман, засновник "Яблока" Григорій Явлінський, голова ПАРНАС Михайло Касьянов, дочка Бориса Єльцина Тетяна Юмашева, віце-президент Transparency International Олена Панфілова, член політкомітету "Яблука" і екс-депутат псковського закзібрання Лев Шлосберг.

Також в список потрапили екс-міністр фінансів Олексій Кудрін, екс-губернатор Пермського краю Олег Чиркунов, юрист і колишній суддя Конституційного суду Тетяна Морщакова, історик Іван Курилла, а також журналісти Сергій Медведєв, Олена Риковцева і Ольга Бешлей.

Також була запропонована кандидатура Олексія Навального, але інформація про нього буде розміщена з зазначенням, що політик поки не має права балотуватися.

У журі зможуть увійти всі бажаючі політики і громадські діячі, причому це можуть бути люди будь-яких поглядів, включаючи членів "Єдиної Росії", зазначив Валєєв.

При цьому самі кандидати заявили виданню, що не в курсі про своє висунення, а деякі були дуже здивовані.

У твіттері "Відкритих виборів" з посиланням на Ходорковського повідомляється, що сам він не планує балотуватися.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування