Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ вивіряють списки ув'язнених із Криму, яких передадуть Україні

Середа, 14 вересня 2016, 13:18

Уповноважена з прав людини в Російській Федерації очікує рішення російського уряду щодо передачі Україні 17 осіб, засуджених до позбавлення волі в АРК до анексії Криму.

Про це російська обмудсмен Тетяна Москалькова розповіла "РИА Новости".

Раніше омбудсмени РФ і України домовилися про укладання угоди про переміщення засуджених у Криму для відбування покарання в Україні. Український омбудсмен Валерія Лутковська говорила, що йдеться про ув'язнених, які були засуджені українським судом до 18 березня 2014 року.

"Усе перебуває на розгляді органів влади, усе рухається. Тобто там вивіряються списки. Ми з нею (Лутковською – ред.) на постійному зв'язку, і я сподіваюся, що якесь рішення буде ухвалено найближчим часом", – сказала Москалькова.

Вона також повідомила: "Я як уповноважений із прав людини очікую рішення від заступника керівника уряду Дмитра Миколайовича Козака… Він дуже уважний завжди до цих проблем, збирав нараду з цього питання, було дано розпорядження, якою бачать цю передачу".

"Це ж не лист, який можна надіслати поштою, а люди, яких потрібно передати й мати впевненість у тому, що та сторона прийме", – сказала російська омбудсмен.

"І ми таку впевненість сьогодні маємо, бо керівник пенітенціарної системи надіслав на ім'я Лутковської, а Лутковська переслала мені підтвердження, що українська сторона готова прийняти цих 17 засуджених", – додала Москалькова.

Зазначимо, що 26 травня цього року Москалькова заявила про бажання передати Україні засуджених українськими судами осіб, які відбувають покарання у Криму. "Їх не забирає Батьківщина, ми пропонуємо", – стверджувала вона.

29 травня заступник міністра юстиції Україна Наталія Севостьянова заявляла, що Україна готова забрати усіх засуджених, які відбувають покарання у пенітенціарних установах анексованого Криму, – і веде переговори про це з 2014 року

23 червня Севостьянова продовжила: "Сподіваємося, що їхні (російської сторони – ред.) заяви про готовність передати в’язнів будуть виконані… Нам важливо забрати всіх".

23 серпня стали відомі дані Міністерства закордонних справ України про те, що 150 засуджених українців перевели з анексованого у 2014 році Криму в колонії РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування