У Луценка розповіли, яку справу щодо Авакова розслідують

Середа, 14 вересня 2016, 15:50

Кримінальна справа щодо міністра внутрішніх справа Арсена Авакова, порушити яку Генпрокуратуру зобов'язав суд, стосується виділення його компанії земельної ділянки у часи, коли він був харківським губернатором.

Про це під час брифінгу у середу заявив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

"(Справа порушена) не проти конкретної людини, а проти факту 15-річної давнини щодо виділення земельної ділянки. Там, якщо бути точним, там насправді проблема щодо прав виділення земельної ділянки Дергачівською районною адміністрацією і селищною радою, хто скільки мав права виділяти", – сказав він.

Сторожук заявив, що це провадження не проти Авакова, а за фактом звернення. Він додав, що цим займається НАБУ.

Також Сторожук декілька разів під час своєї відповіді, а також пізніше в кулуарах висловив переконання, що ця справа буде закрита "за відсутності складу злочину".

Він уточнив, що справа була порушена "півтора-два тижні тому".

Як відомо, раніше про порушення справи повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Пізніше його прес-секретар Лариса Сарган також заявила, що справу закриють, оскільки факти звинувачення не знайшли підтвердження.

Раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро підозрює колишнє керівництво Дергачівської райдержадміністрації в незаконному відчуженні земельної ділянки площею 18,15 га в інтересах АТ "Інвестор" Авакова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News