Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Льовочкін: мені пропонували продати "Інтер" за "пожежними цінами"

Четвер, 15 вересня 2016, 12:53

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін заявляє, що йому пропонували продати телеканал "Інтер".

Про це йдеться в його статті для видання "Politico", інформує прес-служба Опоблоку.

"Мені наполегливо раніше "пропонували" продати мій телеканал по "пожежних" цінах. Контроль над "Інтером" і його мільйонною аудиторією по всій країні дасть тим, хто сьогодні при владі, інструмент контролю за публічною дискусією. І дуже зручно позбавить їх від критики, що їх дратує" , – пише нардеп.

Льовочкін вважає напад на телеканал "Інтер" атакою на свободу слова в Україні.

"Те, що передувало нападу на телеканал і те, що послідувало за цим, так само красномовно свідчить про стан свободи слова в Україні сьогодні, як сам факт нападу. Mіністр внутрішніх справ, телеканал друзів якого прибув на сцену пожежі серед перших, публічно заявив, що моє місце – у в'язниці", – зазначив народний депутат.

"Ми, можливо, звикли до корумпованих політиків. Насильство і хаос є такими, рисами "нової норми", що розчаровують. Але нас не вдасться задушити без боротьби", – зазначив олігарх.

Як відомо, 4 вересня на офіс "Національних інформаційних систем", які створюють новини для телеканалу "Інтер", було скоєно напад. В результаті в офісі розпочалася масштабна пожежа, постраждали журналісти.

Ігор Шувалов, будучи громадянином Росії, веде діяльність в Україні з часів Кучми, коли працював на голову його адміністрації Медведчука. В Україні часів Януковича Шувалов працював на каналі "Інтер" та його власників голову АП Сергія Льовочкіна та Валерія Хорошковського.

5 вересня будівлю, де розташовується телеканал, заблокували.

6 вересня протестувальники заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу: протягом 5 найближчих днів телеканал має змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії "Національні інформаційні системи" (НІС) Ігоря Шувалова. 

Того ж дня телеканал "Інтер" заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками і не вів з ними ніяких перемовин.

Співголова фракції "Опозиційного блоку" у Раді Олександр Вілкул стверджує, що люди, які напали на канал "Інтер" 4 вересня, отримали по 200 доларів винагороди, а організували все керівники "Народного фронту" Арсен Аваков, Олександр Турчинов та Арсеній Яценюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...