Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У суді над Чийгозом син енкавеесника ображав українців і кримських татар

Четвер, 15 вересня 2016, 14:22

В окупованому Криму у четвер проходить суд у справі "26 лютого" над заступником голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook повідомив його адвокат Микола Полозов.

За його словами, першим заслуханим "потерпілим" у понеділок був Сергій Вахлін, який висказав під час допиту "очевидно шовіністичні речі по відношенню як до України і українців, так і до кримських татар".

"Він пояснив суду, що є сином працівника НКВС, який боровся з "бандерівцями", - сказав  Полозов.

Він також повідомив, що Вахлін давав плутані покази. Зокрема, спочатку казав, що Чийгоза керував мітингарями, а потім заявив, що лише бачив його на відстані 25 метрів, не чув що той говорив і не бачив його жестів.

"Під час допиту він (Вахлін – ред.) стверджував, що мітингарі увірвалися в будівлю Верховної Ради (Криму), заявив, що бачив сам постраждалих зі сторони проросійського мітинга і сам допомагав одного постраждалого вантажити у швидку", - розповів Полозов.

"Окрім цього, в достатньо некоректній формі відкликався про кримських татарів. На питання своєї мотивації, він відповів, що шкодує, що проросійський мітинг був "мирним". З його слів складається враження, що він бажав, щоб проросійський мітинг був озброєним", - додав Полозов.

Після обіду четвер допит Вахліна продовжать.    

Як відомо, суд залишив заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза під вартою до 8 жовтня.

Після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь в мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство", якою керував Сергій Аксьонов.

Детальніше про справу Ахтема Чейгоза читайте у статті: "Волю Ахтему Чийгозу. Що відомо про справу кримськотатарського в'язня".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: