Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко відзвітував про "нову Україну, яка була мрією Гонгадзе"

П'ятниця, 16 вересня 2016, 12:15

Президент Петро Порошенко заявляє, що будує нову Україну, про яку мріяв убитий у 2000-му році журналіст Георгій Гонгадзе та інші борці за справедливість.

"Ще одне питання – комплексна побудова нової європейської України, нової України, що була мрією Георгія Гонгадзе. Ми сьогодні відзначаємо сумну 16-ту річницю його зникнення", – сказав глава держави на відкритті "Ялтинської європейської стратегії" (YES).

"Більше як два роки ми б’ємося на двох фронтах. І наша перемога у внутрішніх реформах так само важлива, як і наші військові перемоги. Наш найголовніший ворог – це корупція", – сказав Порошенко.

"Ми маємо новаторські способи боротьби з корупцією. Ми вже випробовуємо це на практиці – і кожен наш громадянин може відчути себе частиною процесу: ніхто не сховається – все буде прилюдно, все буде відкрито", – додав він.

Порошенко запевнив: "Я не хапаюся заарештовувати і засуджувати – треба створити систему нульової терпимості. Це нова культура стосунків між урядом, владністю і народом".

Він відзначив, що у державних закупівлях тепер працює система ProZorro, завдяки якій "ми маємо заощадження сотень мільярдів бюджетних ресурсів, що ми вирвали із пащі корупції".

На зміну міліції, яка стала "символом корупції", прийшла нова патрульна поліція, додав президент.

"Роками енергетична система була клондайком корупції – завдяки реформі "Нафтогазу" ми спинили процес банкрутства і повернули компанію для роботи на добро народу і держави", – сказав Порошенко

"Фінансова децентралізація .. Ми маємо у 5-6-7 разів підвищення коштів на місцях, що йдуть на власний розвиток… Це я започаткував особисто", – зазначив він.

Порошенко наголосив, що все ж запустили електронну систему декларування доходи – і "немає жодних шансів на те, щоб цю систему підірвати і зламати"

За словами Порошенка, судова система – це "остання цитадель корупції", але й у ній завершується реформа, яка набуде чинності 30 вересня.

Як відомо, засновник інтернет-видання "Українська правда" Георгій Гонгадзе 16 вересня 2000 року близько 22:30 пішов з роботи, але вдома так і не з'явився.

2 листопада в лісі біля Таращі на Київщині знайшли обезголовлений труп. Дружина і друзі впізнали у ньому Георгія, але поховали тіло Гонгадзе лише 22 березня 2016 року на столичному Подолі.

Виконавці убивства покарані, одна замовники – на свободі. За найпоширенішою версією, до вбивства журналіста причетні високопосадовці, наближені до другого президента України Леоніда Кучми чи й сам він.

Олена Рощенко ,УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування