Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ розповіли, як бойовики "ЛНР" порушують "Мінськ"

Субота, 24 вересня 2016, 16:55
В ОБСЄ розповіли, як бойовики ЛНР порушують Мінськ

У спостережній місії ОБСЄ заявляють про порушення "Мінських угод" з боку представників терористичної організації "ЛНР". 

Про це йдеться у повідомленні місії від 24 вересня. 

Зазначається, що спостерігачі готові виконувати свої повноваження на лінії розмежування на Донбасі, проте бойовики чинять їм перешкоди, чим порушують "Мінські угоди".

За даними місії, зокрема, йдеться про блокування проїжджої частини на дорозі Первомайськ-Золоте, тимчасово підконтрольній бойовикам "ЛНР", яку перегороджено бетонними блоками. 

Також у місії ОБСЄ повідомили, що патруль спостерігачів був зупинений українськими збройними силами та не допущений до східної частини н.п. Бердянське. 

"Представник ЗСУ поблизу н.п. Золоте повідомив патрулю СММ, що дорога не є безпечною", - також повідомили у ОБСЄ.

Як відомо, 21 вересня у Мінську було підписано Угоду, яка почала діяти 22 вересня і передбачає 13 днів для розведення сил АТО та ОРДЛО від лінії розмежування на трьох ділянках кордону, сторони мають щонайменше 7 днів дотримуватись режиму "тиші"

За даними української сторони СЦКК, за першу добу дії угоди у трьох пунктах на лінії розмежування "режим тиші" був дотриманий. СЦКК і ОБСЄ будуть стежити за ситуацією в цих трьох пунктах.

Представник України у підгрупі безпеки в ТКГ "Мінська" Євген Марчук зазначив, що основною умовою розведення сторін стане дотримання режиму тиші в зазначених трьох пунктах не менше 7 діб.

В ОБСЄ закликали обидві сторони на Донбасі негайно усунути перешкоди у Петровському і Золотому, щоб представники місії мали можливість спостерігати за виконанням угоди про розведення живої сили та техніки.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування