Черненко: Ситуація зі зміною ЦВК перетворилася на фарс

Понеділок, 26 вересня 2016, 13:53

В парламенті треба провести додаткові консультації щодо оновлення оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це заявили одразу кілька депутатів із різних фракцій під час публічної консультації "Що перешкоджає громадянам бути обраними на вільних і чесних виборах?".

Зокрема депутат з фракції "Радикальної партії" Ігор Попов заявив, що Порошенко має ще раз зустрітись з лідерами фракцій, провести публічні консультації та внести новий склад ЦВК.

Нардеп від БПП Олександр Черненко заявив, що ситуація зі зміною ЦВК, перетворилась уже на фарс, а в поданні президента кандидатів у ЦВК є кілька прізвищ, щодо яких немає узгодження.

"Сьогодні треба зробити швидкі консультації. Це подання (президента – ред.) перенести, змінивши його на 10 відсотків. І знайти під нього 226 голосів", - сказав він.

"Нам потрібно не лише склад ЦВК міняти, а й закон про ЦВК, бо зараз він зовсім неактуальний", - заявив Черненко.

Нардеп від "Народного фронту" Леонід Ємець заявив, що у їхньої фракції є претензії до списку президента, оскільки там немає кандидатури нинішнього члена ЦВК Андрія Магери.

"Той проект, який поданий, ми голосувати не готові в повному складі. Чекаємо, що президент зробить нове подання", - сказав він.

Нардеп від "Батьківщини" Іван Крулько під час обговорення заявив, що їхня фракція також не готова голосувати за список Порошенка, оскільки там не враховано їхню пропозицію. За його словами, "Батьківщина" пропонувала внести у список Жанну Усенко-Чорну. 

Як відомо 7 червня у Верховній Раді зареєстрували постанову президента Петра Порошенко про призначення 11 нових членів ЦВК.

У вересні Черненко заявляв, що фракція БПП і комітет Ради з питань правової політики і правосуддя не проводять консультації з внесеними президентом Петром Порошенком кандидатами у члени ЦВК.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування