Лідерів G20 закликали спонукати РФ звільнити Умерова та політв'язнів

Субота, 3 вересня 2016, 16:46

Українські депутати закликали лідерів країн "Великої двадцятки" спонукати Росію до звільнення заступника глави Меджліса Ільмі Умерова та усіх інших українських політичних в'язнів у РФ та окупованому Криму.

Про це йдеться у відповідному листі, які підписали Андрій Парубій, Ірина Геращенко, Марія Іонова, Андрій  Тетерук, Ганна Гопко, Ірина Луценко та інші. 

Як повідомив директор Департаменту політики і комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв, листа було доправлено до посольств в офісах лідерів G20.

 
 
 

Як відомо, 12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

21 серпня стан здоров'я Умерова різко погіршився, адвокати заявили про звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

Адвокат Марк Фейгін повідомив, що Умерова будуть утримувати у психлікарні до 7 вересня.

На 13 вересня заплановане засідання підконтрольного Росії Верховного суду анексованого Криму за апеляційними скаргами захисту Умерова.

Кримський омбудсмен Людмила Лубіна відвідала Ільмі Умерова, якого насильно утримують у психіатричній клініці в Сімферополі, але не побачила в повному обсязі умови його утримання.

США та Велика Британія закликали РФ негайно звільнити Умерова.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування