Пєсков: Путін і Обама домовилися про зустріч в понеділок

Понеділок, 5 вересня 2016, 07:12
Пєсков: Путін і Обама домовилися про зустріч в понеділок

Президенти США і Росії Барак Обама і Володимир Путін домовилися провести окрему зустріч у понеділок на полях саміту G20.

Про це пише BBC.

"З Обамою вони дійсно кілька разів "на ногах" коротко переговорили, але не субстантивно, а в тому плані, що домовилися окремо поспілкуватися, використовуючи відповідно завтрашній день", - сказав Пєсков.

За його словами, формат зустрічі ще не узгоджений.

Американська сторона поки не робила заяв щодо зустрічі.

Як повідомляє журналіст Кремлівського пулу Дмитро Смірнов, зустріч Путіна з Обамою пройде в закритому режимі - без участі преси навіть в протокольній частині.

Востаннє Путін і Обама особисто зустрічалися в ході Міжнародної конференції з питань зміни клімату в Парижі в листопаді 2015 року. Тоді лідери говорили за закритими дверима більше ніж півгодини.

Раніше в рамках саміту "Великої двадцятки" Володимир Путін зустрівся з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей. На початку зустрічі Мей сказала, що, хоча між Росією і Великобританією існує ряд розбіжностей, вона сподівається на відкритий діалог з Москвою.

Також на полях саміту G20 окремі зустрічі з російським президентом провели канцлерка Німеччини Анґела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд. Зокрема, Олланд наголосив на важливості повернення до "нормандського формату" переговорів щодо ситуації на сході України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування