Порошенко впевнений, що до підпалу Інтера патріоти не причетні

Понеділок, 5 вересня 2016, 14:08
Порошенко впевнений, що до підпалу Інтера патріоти не причетні
АПУ

Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, які сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня.

Про це глава держави повідомив на нараді з керівниками силових відомств 5 вересня, інформує прес-служба президента.

"Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань", – сказав Порошенко.

Він також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні – і тримати ситуацію на контролі.

"Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде в будь-якому разі допущено ескалації насильства. Це є наше принципове завдання і я впевнений, що це буде забезпечено. Просив би, Арсене Борисовичу, взяти це під особисту увагу", – сказав президент.

"Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель), підпалював - я впевнений в тому, що це не має жодного відношення до патріотів. Сьогодні це не менш, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами", – заявив Порошенко.

Він наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії ЗМІ слід оцінювати в рамках закону.

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", – наголосив президент.

Порошенко вважає, що для цього Верховна Рада, за ініціативи Ради національної безпеки і оборони, має забезпечити це на законодавчому рівні.

"Прошу, Олександре Валентиновичу, скоординувати позицію з парламентом законодавчого забезпечення захисту інтересів у сфері національної безпеки, в галузі стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки держави. Прошу взяти це негайно до виконання", – сказав президент, звертаючись до секретаря РНБО.

Президент також зазначив, що Служба безпеки України має забезпечити відповідне інформаційне й аналітичне забезпечення. 

Як відомо, увечері 4 вересня у Києві обурені політикою каналу люди пікетували будівлю "Інтера", згодом там сталася пожежа.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею "Інтера" у столиці. Згодом стало відомо, що з Шевченківського райуправління Нацполіції у м.Києві звільнили майже всіх затриманих, підозру їм не вручали.

21 лютого співробітниця "Інтера" Марія Столярова під час прямого ефіру "Подробностей недели" висловилася нецензурно, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані. Столярову видворили з України на 5 років.

А на початку серпня в інтернет виклали переписку співробітниці "органів безпеки" т.зв. "ДНР" Тетяни Єгорової з працівниками каналів "Інтер" і "Донбас", з якої слідує, що Столярова звітувала про контент новин перед представниками "ДНР".

5 серпня Служба безпеки заявила, що перевірить оприлюднене листування.

Однак згодом група людей зажадала від влади заборонити мовлення телеканалу "Інтер" через "антиукраїнський", на їхню думку, концерт, показаний телеканалом до 25-ї річниці Незалежності України.

31 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагав покарати телеканал "Інтер" за "антиукраїнську та антидержавницьку" політику.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування