Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратуру Кіпру, куди приїхав Грановський, просять його розслідувати

Вівторок, 6 вересня 2016, 13:24

У Генеральній прокуратурі Кіпру перебуває подання про ініціювання кримінального розслідування щодо депутата Олександра Грановського.

Про це Українській правді повідомили у прес-службі компанії Arricano Real Estate plc, яка до конфлікту була власником ТРК SkyMall.

"28 липня 2016 року компанія Arricano звернулась до Генеральної прокуратури Республіки Кіпр і Департаменту по боротьбі з відмиванням грошей із заявою про ініціювання кримінального розслідування відносно Олександра Грановського та Андрія Адамовського, а також пов’язаних з ними особами", - повідомили УП у компанії.

Згідно з повідомленням, звернення стосується шахрайства та відмивання грошей в сумі 147 мільйонів доларів США, через компанії Assofit Holdings Limited, Torsem Co, пов'язані з історією спору щодо  ТРЦ "SkyMall".

Також Arricano звернулася до місцевого суду Кіпру  щодо виконання рішення Лондонського міжнародного арбітражного   суду від 12.05.2016 –  передачі їй на безкоштовній основі акцій спільної компанії Assofit Holdings Limited (власник корпоративних прав на ТРЦ SkyMall). 

"Ми були змушені звернутися до суду Кіпру, оскільки компанія-відповідач Stockman Interhold S.A.,    повністю проігнорувала рішення Лондонського арбітражу –  акції не були передані у визначені терміни.  Фактично це неповага до Лондонського міжнародного арбітражного   суду і міжнародної системи правосуддя як такої", - заявили у компанії.

"Варто додати, що після звернення компанії із заявою до Генеральної прокуратури Кіпру Лондонський міжнародний арбітражний суд виніс чергове  рішення на користь Arricano, вже 8-ме в рамках судового процесу. Згідно нього наші українські екс-партнери мають сплатити 900 тис доларів США судових видатків, які Arricano понесла в ході розгляду справи у Лондоні", - додали в компанії.

Як відомо, Грановський опинився у складі делегації на чолі із генпрокурором Юрієм Луценком, яка перебуває наразі на Кіпрі. Напередодні делегація провела зустріч із керівником Генпрокуратури Кіпру Костасом Клерідісом.

 

Грановського давно пов'язують із департаментом  з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України розслідує справу про рейдерське захоплення комплексу SkyMall, до якого, за твердженням Фірсова, може бути причетний Грановський.

У 2015 році торговий центр "Sky Mall" у Києві став предметом суперечки між українським бізнесменом Андрієм Адамовським і естонським інвестором "Аррікано Реал Естейт", який будував "Sky Mall" 5 років.

Через кризу забудовник запросив до будівництва українського інвестора. Коли термін угоди сплив, Адамовський відмовився продавати свій пакет акцій. За словами акціонера "Аррікано Реал Естейт" Хіллара Теддера, Адамовський зажадав більшу суму й погрожував судами.

Грановський – давній партнер Адамовського. Зараз він входить у комітет із правової політики й правосуддю ВР, його називають близьким до депутата Ігоря Кононенка.

22 жовтня 2015 року англійський Високий суд правосуддя відхилив апеляцію Stockman Interhold S.A. про скасування рішення Лондонського міжнародного арбітражного суду від 19 серпня 2014 року на користь "Arricano Real Estate plc" у суперечці про право на Sky Mall.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування