З делегації ПАРЄ хочуть виключити Савченко і включити Новинського

Четвер, 22 грудня 2016, 10:26

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови, який пропонують відмінити рішення про обрання Надії Савченко членом постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ.

Відповідний документ оприлюднений на сайті парламенту.

У постанові пояснюється, що Савченко була обрана позаквотно заради звільнення її з російської в'язниці, через що була порушена рівність умов призначення членів постійної делегації ВРУ у ПАРЄ.

"Більшість членів комітету ВР із закордонних справ внесли постанову про скасування пункту 2 постанови від 2014 року, яким Савченко була призначена членом делегації. Тоді це було вийнятком, зараз при формуванні делегації всі депутати повинні мати рівні умови. Представник "Батьківщини" проект не підписав", - прокоментував документ голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв.

Він також розповів про інші зміни в делегації.

Зокрема, фракція БПП замість Світлани Заліщук делегувала Костянтина Усова, а "Опозиційний блок" делегував Вадима Новинського замість Дмитра Шпенова.

"За правилами і процедурами ПАРЄ, кожна фракція та група національного парламента має суверенне право делегувати своїх представників в ПАРЄ. Порушення цього права може призвести до незатвердження повноважень делегації", - пояснив Ар'єв.

"Простіше кажучи, Оппоблок підсунув свиню в прямому сенсі: якщо би відмовили Новінському, то це призвело би до того що українська делегація вся могла опиниттся за межами ПАРЄ. І це правило жорстке. На жаль", - додав він.

14 листопада народних депутатів БПП Світлану Заліщук та Мустафу Найєма, а також Наталію Новак виключили з міжнародних делегацій. Формальним приводом стало членство депутатів в інших партіях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування