Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ввели санкції щодо менеджерів російського банку за Сирію

Субота, 24 грудня 2016, 02:12

Сполучені Штати Америки запровадили персональні санкції стосовно топ-менеджерів російського "Темпбанку" через співпрацю цього банку із Центробанком Сирії та надання матеріальної допомоги та послуг сирійському урядові.

Про це повідомляється на сайті міністерства фінансів США, передає DW.com.

Санкції запроваджено стосовно дев'яти топ-менеджерів "Темпбанку", в тому числі двох заступників голови правління банку, голови і чотирьох членів наглядової ради. Під дію санкцій підпали також топ-менеджери компанії "Технолаб", яка зареєстрована в Лівані.

Вашингтон одночасно запровадив обмежувальні заходи відносно кількох сирійських високопосадовців - міністра фінансів, міністра нафти і мінеральних ресурсів, міністра комунікацій і технологій, міністра транспорту, міністра промисловості, а також голови центробанку країни.

Загалом цього разу санкції, пов'язані з насильством у Сирії, торкнулися "18 осіб, а також п'яти груп" з Росії і Сирії, зазначається в повідомленні мінфіну США.

У відповідь на запровадження нових санкцій у міністерстві закордонних справ РФ заявили, що це є "негідною помстою" за досягнення Росії у Сирії.

"Ми не дозволимо американцям через їхній санкційний інструментарій підривати наші економічні інтереси в Сирії і в цілому на Близькому Сході", - наголосив заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков.

У цей же день стало відомо, що Міністерство торгівлі США, у зв’язку з агресією РФ в Україні, додало до списку суб’єктів, на які поширюються санкції, ще 23 юридичні особи з Росії і з окупованого Криму.

Попереднє розширення санкційних списків проти російських громадян і компаній у США оголосили три дні тому, 20 грудня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування