Співрозмовник: Публікація Савченко списків нічого не додасть для звільнення

Вівторок, 10 січня 2017, 13:42

У Мінській тристоронній групі здивовані, що навіть після застережень СБУ депутат Надія Савченко опублікувала списки зниклих безвісти та заручників.

Про це "Українській правді" повідомив співрозмовник, близький до переговорів.

За словами співрозмовника, публікація цих списків нічого не додасть для звільнення.

"більше того, публікувати такі списки і вести переговори про звільнення – це різні речі", - додав співрозмовник.

"І якщо хтось хоче сприяти цьому процесу, він має в першу чергу керуватися головним принципом – не нашкодити", - додав співрозмовник.

Як відомо, у вівторок нардеп Надія Савченко, яка вели переговори із представниками ОРДЛО, опублікувала списки полонених і зниклих безвісті.

Як відомо, 7 грудня Савченко зустрілася в Мінську з ватажками бойовиків Захарченком та Плотницьким у присутності представника РФ в мінській підгрупі. Українські учасники про цю зустріч дізналися зі ЗМІ.

Бойовики гальмують процес обміну заручників. У той же час, 26 грудня вони заявили, що готові віддати двох полонених жінок депутату Савченко, яка не є представником України в мінській групі.

Пізніше Савченко також заявила, що продовжить зустрічі з ватажками бойовиків, і не виключила, що це може статися в Києві.

В свою чергу представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з вирішення конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко констатувала, що остання заява президента РФ Володимира Путіна свідчить про те, що Росія не готова віддавати заручників.

У СБУ заявили, що мають намір провести роз'яснювальну роботу із позафракційним народним депутатом Надією Савченко щодо її наміру опублікувати списки військовополонених і зниклих безвісти українців.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування