Компанія Злочевського "відбилася" від прокуратури після його зустрічі з Кононенком

Середа, 11 січня 2017, 11:12

Після зустрічі екс-міністра екології Миколи Злочевського з нардепом Ігорем Кононенком суд відмовив прокуратурі і не скасував спецдозвіл на видобуток газу компанії Злочевського.

Про таке  рішення Окружного адмінсуду Києва від 28 грудня повідомляє сайт "Наші гроші"

Йдеться про спецдозвіл ТОВ "Надрагаз" на користування надрами для видобутку газу на Гуцулівському родовищі Івано-Франківської області."Надрагаз" отримав спецдозвіл у 2011 році без аукціону від Міністерства екології та природних ресурсів.

У 2015 році Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за підозрою в порушеннях при видачі спецдозволу. В ході розслідування встановлено, що "Надрагаз" отримав спецдозвіл без обов’язкового погодження з Івано-Франківською облрадою.

Інтереси НАБУ в суді представляла Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суд вирішив, що САП пропустила шестимісячний термін подання адмінпозову і відмовився визнати недійсним спецдозвіл "Надрагазу".

САП вважала, що дотрималась строку позовної давності, бо відраховувала його з квітня 2016 року, з моменту отримання документів від Міністерства екології. Але суд вважає, що строк потрібно відраховувати на 3 місяці раніше, тоді коли САП отримала листа, що Івано-Франківська облрада не погоджувала цей спецдозвіл.

Інформації про оскарження рішення Окружного адмінсуду поки що немає.

Рішення ухвалено через кілька днів після зустрічі першого заступника голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка  зі Злочевським в Відні (Австрія).

Генпрокуратуру не зацікавила зустріч Кононенка і Злочевського, а також ГПУ повідомила, що справи проти екс-міністра закриті.

Бенефіціаром "Надрагазу" є Олена Керницька та  Микола Злочевський. Останній у 2010-2012 роках очолював Міністерство екології та природних ресурсів. Керницька – дружина екс-депутата Львівської облради Тараса Керницького, який на останніх виборах до Верховної Ради балотувався під №9 в списку "Правого сектору".

Також восени 2016 року правоохоронні органи зняли з міжнародного розшуку Злочевського , якого раніше Генпрокуратура звинувачувала в незаконному збагаченні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування