Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холодницький переказав допит Онищенка: "бла-бла-бла"

Четвер, 12 січня 2017, 12:22

Депутат з групи "Воля Народу" Олександр Онищенко не надав слідству жодних доказів щодо підкупу народних депутатів під час відео-допиту 22 грудня.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Він (Онищенко – ред.) сам подзвонив на Skype, потім переносив, потім телефон в нього сів, потім ще щось. Зв’язався з нами і практично нічого не розповів. Станом на сьогодні жодних доказів, які потрібні для провадження немає. Є просто "бла-бла-бла", – сказав він.

На запитання, чи розповів депутат якісь нові дані, Холодницький відповів:

"Це фактично був його виступ, просто не на національному телеканалі. А докази? "А вы приедьте, я вам дам". Ну що це за постановка питання? Лише розмови".

"Немає жодної інформації, кому він давав гроші, за які голосування, коли, де, з якого банку, чи була готівка – ну нічого. "А я платил, а я не помню" – ось всі відповіді. Наша задача підійти до цього об’єктивно, але все виглядає якось так. Він черговий раз просто виговорився і на цьому все закінчилося", – пояснив прокурор.

Як відомо, 22 грудня у НАБУ завершилося відео опитування нардепа Олександра Онищенка, який тривав близько двох годин.

Народного депутата і ще 20 осіб підозрюють у махінаціях з газом держкомпанії "Укгазвидобування".

За версією слідства, з січня 2013-го по січень 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали куплений в держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а потім реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали збитків на суму близько 3 млрд грн.

У липні 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата Онищенко, однак на момент голосування нардеп вже втік за кордон.

Онищенко заперечує свою провину і заявляє в свою чергу, що влада використовувала його в своїх корупційних схемах.

У грудні "справа Онищенко" отримала новий оборот. СБУ звинуватила його в зв'язках із спецслужбами Росії.

В свою чергу Олександр Онищенко заявив, що володіє чотирма кейсами записів з матеріалами, які компрометують президента Петра Порошенка та його оточення.

8 грудня Національне антикорупційне бюро почало розслідування щодо так званих "плівок Онищенка".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування