Пашинський 8 годин говорив зі слідчими про стрілянину

П'ятниця, 13 січня 2017, 20:28

Перехресний допит у справі щодо стрілянини за участю народного депутата від "Народного Фронту" Сергія Пашинського тривав майже 8 годин.

Про це "Українській правді" розповів нардеп Сергій Пашинський.

"Більше 7 годин, майже 8, була слідча дія. Я дуже вдячний слідчим і співробітникам лікарні, які це забезпечили’’, – сказав Сергій Пашинський.

Пашинський вважає, що сьогоднішній перехресний допит розставив всі крапки над "і".

Разом з тим, записи допиту громадськість навряд чи почує, –  вважає нардеп.

"Є пряма норма закону, яка забороняє це робити. Більше того, за розголошення даних досудового розслідування передбачена кримінальна відповідальність. Якщо адвокат Хімікуса розказала деталі досудового слідства – вона порушила закон. Але це її особисті проблеми", – заявив він.

Пашинський висловив припущення, що журналісти можуть клопотати перед слідством про оприлюднення тих чи інших відомостей про допит.

Водночас Сергій Пашинський не дав конкретної відповіді, з якої саме позиції він стріляв – знизу чи зверху.

"Я наполягаю, що моєму життю загрожували, що я вчинив в межах законодавства, моралі, етики і здорового глузду, захищаючи свою дружину, своє здоров’я", – підкреслив він.

Першопочатково нардеп стверджував, що стріляв знизу з метою самооборони, оскільки був збитий з ніг. 13 січня, у день перехресного допиту опоненти повідомили, що Пашинський змінив свідчення і заявив, що стріляв зверху.

Адвокат потерпілого у справі Марина Паринова підтвердила УП, що, за її даними, Пашинський змінив свідчення - сказав, що стріляв зверху.

"Навколо інциденту розгортаються брудні піар-кампанії, ініційовані Портновим і не тільки Портновим, всякою нечистю з Росії, яка робить все для моєї дискредитації", – прокоментував Пашинський.

Ввечері 13 січня екс-глава адміністрації президента Андрій Портнов прокоментував у Фейсбук хід допиту.

"Слідчий щойно повідомив стороні захисту потерпілого, що не видасть зараз відео сьогоднішніх слідчих дій. Вважаємо, що цим ще раз підтверджується, що влада взяла курс на фальсифікацію і приховування реальних обставин справи", – повідомив Портнов.

О 12 години 13 січня, як повідомила адвокат Хімікуса Марина Паринова, почався одночасний допит у справі Хімікуса-Пашинського.

Як відомо, 31 грудня в лісі біля одного з сіл Васильківського району Київської області Пашинський вистрелив у ногу місцевому жителю В'ячеславу Хімікусу.

Під час конфлікту депутат вистрілив йому в стегно з пістолета Glock 19 калібром 9мм, який отримав у подарунок від Авакова.

Сам Пашинський отримав удар пляшкою по голові.

Депутат заявляє, що нападником був саме Хімікус, а той, у свою чергу, стверджує інше.

3 січня Портнов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що його адвокати, зокрема Марина Паринова, будуть протистояти "цинічному і зухвалому господареві життя з Народного фронту, який стріляв у звичайного перехожого, і Національній поліції, яка взялася йому допомагати".

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News