Меркель планує обговорити з Трампом його "політику протекціонізму"

Субота, 14 січня 2017, 21:26

Під час майбутніх зустрічей з новообраним президентом США Дональдом Трампом федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель планує обговорити небезпеки політики протекціонізму в економіці.

Про це Меркель заявила 14 січня після закритого засідання керівництва партії Християнсько-демократичний союз, пише DW.

Першу зустріч з Трампом Меркель планує провести наприкінці травня на полях саміту країн G7 в Італії, друга зустріч має відбутися у липні в Гамбурзі на саміті G20, у якій Німеччина головує цьогоріч.

Як відомо, у своїй передвиборчій кампанії Трамп обстоював політику протекціонізму, зокрема, обіцяв розірвати "невигідні" угоди у міжнародній торгівлі, а також обмежити імпорт з Китаю та Мексики.

На переконання Меркель, міжнародна співпраця має більше переваг, ніж "коли кожен сам по собі вирішує проблеми".

Як зазначила Меркель, фінансова криза 2008 року довела необхідність співпраці.

"Відповідь, якою була подолана ця криза, полягала не в ізоляції, а в кооперації, на основі однакових, спільних правил", - зазначила канцлер ФРН, пише AFP.

Як відомо, інавгурація Трампа має відбутися 20 січня. 

Раніше представники Всесвітнього економічного форуму у Давосі, який має відбутися 16-20 січня, повідомили, що канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Франсуа Олланд не візьмуть у ньому участіфедеральний уряд Німеччини буде представлений делегацією високого рівня.  Очікується, що у Давосі домінуватимуть дискусії з приводу майбутнього президентства. 

Причини відмови Меркель від участі у Давоському форумі не повідомляються.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування