Нацрада натякнула Freedom House, що "Дождь" варто захищати в Росії

Вівторок, 17 січня 2017, 08:05

Нацрада у відповідь на заяви Freedom House наголосила, що керується винятково чинним законодавством і міжнародними нормами і нагадала, що канал Дождь вилучено з кабельних мереж РФ

Про це йдеться у відповіді Нацради на заяву віце-президента "Freedom House" із міжнародних програм Роберта Германа.

"У досить складний для країни час регулювання медіа-ринку відбувається лише до нинішніх законодавчих вимог і відповідно до чинних міжнародних норм. Ухвалюючи рішення щодо телеканалу "Дождь", Національна рада керувалася також статтею 28 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, де, зокрема, зазначається, що жодне із положень Конвенції не заважає сторонам її підписання застосовувати суворіші й детальніші правила порівняно з тими, які передбачені в цьому документі", - наголосили в Нацраді.

В Україні радіочастотний ресурс обмежений і є прерогативою держави, натомість через Інтернет і супутниковий зв’язок вітчизняний глядач може переглядати програми телеканалу "Дождь".


"Принагідно хотіли би звернути увагу пана Роберта Германа, на те, що цей телеканал вилучений із кабельних мереж Російської Федерації. Надзвичайно важливою і позитивною, на наш погляд, стала б підтримка міжнародними організаціями вільного розповсюдження каналу у власній країні та забезпечення права російських глядачів на свободу слова і можливості отримання альтернативних точок зору на суспільні події", - наголосили в Нацраді.

Водночас в установі наголосили, що вже третій рік проти України ведеться гібридна війна, однією зі складових якої є інформаційна інтервенція.

"Поширення прокремлівської пропаганди настільки системне й потужне, що її загрози останніми роками відчули і європейські країни", - наголосили в Нацраді.

Як відомо, американська неурядова організація Freedom House у своїй заяві назвала актом цензури заборону мовлення в Україні телеканалу "Дождь".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News