Порошенко попросив Китай допомогти в боротьбі з Росією

Вівторок, 17 січня 2017, 12:01

Президент Петро Порошенко сподівається, що Китай допоможе Україні в боротьбі з російською агресією.

Про це він заявив на зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном у Давосі, передає прес-служба президента.

"Глава Української держави висловив сподівання, що Китай сприятиме мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та припиненню російської агресії проти України і відновленню територіальної цілісності України включно з Кримом", - сказано в повідомленні.

Сі Цзіньпін зі свого боку підкреслив, що Китай підтримує територіальну цілісність і суверенітет України та вибір українського народу.

Також під час переговорів лідери двох країн домовилися про продовження співпраці заради підтримки миру і стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівнях, у тому числі в рамках Ради безпеки ООН.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися обмінятися візитами. Терміни будуть узгоджені за дипломатичними каналами.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року посол Китаю в Україні Вей Ду заявив, що його країна ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною і сподівається на активізацію дослідження цього питання з української сторони.

Того ж місяця дружина президента України, голова Благодійного Фонду Марина Порошенко і голова Міжнародної торгової палати Великого Шовкового Шляху Люй Цзяньчжун підписали грантовий контракт, за яким китайська сторона виділить 200 тис. доларів на розвиток інклюзивної освіти в Україні.

Як відомо, у листопаді 2016 року Китай проголосував проти ініційованої Україною резолюції ООН про порушення прав людини в Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News