Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

"Справу Мартиненка" не закриють – НАБУ відповіло суду

Четвер, 19 січня 2017, 10:00

Національне антикорупційне бюро продовжить досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеської компанії "Škoda JS", відоме як "справа Мартиненка".

Про це інформує в четвер прес-служба НАБУ.

Відповідне рішення було прийняте за результатами аналізу ухвали Солом’янського районного суду Києва від 11 січня 2017 року.

В НАБУ нагадують, що детективи бюро здійснюють досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлі обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом" та її легалізації на суму понад 6,4 млн євро.

У розслідуваній схемі задіяні іноземні компанії. В ході слідства НАБУ скерувало запити про міжнародну правову допомогу до восьми країн. Відповіді на більшу частину з них вже отримані.

Як відомо, 12 січня прес-служба Мартиненка поширила повідомлення, що 11 січня "суд зобов’язав НАБУ закрити кримінальне провадження", в якому фігурує екс-депутат. Водночас у НАБУ наголосили, що суд не змушував бюро закривати справу, а зобов'язав лише розглянути клопотання представника Мартиненка та у встановлені законом строки поінформувати про результати цього розгляду.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявляв, що його відомство готується найближчим часом винести остаточне рішення в кримінальному провадженні, де фігурує колишній народний депутат фракції "Народний фронт".

В свою чергу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю "Українській правді" зазначав, що поки що підстав оголошувати підозри Мартиненку немає.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро веде розслідування за фактом отримання хабарів на суму 30 мільйонів франків при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського акціонерного товариства "Skoda JS".

Детально про справу Мартиненка читайте тут.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: