Співробітники кримського парку левів скаржаться на тиск силовиків

Субота, 28 січня 2017, 20:48

В об'єднанні "Кримський антикорупційний фронт "Тайган" заявляють, що проведені в ніч на 28 січня допити в Білогірському райвідділі поліції щодо співробітників парку "Тайган" містили елементи фізичного і емоційного тиску.

Колектив парку просить у прокуратури і громадськості захистити їх "від свавілля російських силовиків", розповіла Крим.Реаліі секретар громадського об'єднання Галина Ломакіна.

"Сьогодні вночі всіх співробітників парку левів "Тайган" за фактом смерті Максима Яковлєва кілька годин допитували представники Білогірського РВВС. Деяких допитували з особливою пристрастю, застосовуючи фізичне насильство та психологічний тиск, залякуючи і змушуючи визнати, що Максима Яковлєва покусали тигри, а не собаки, що суперечить дійсності. Але, видно, така дійсність не влаштовує стражів закону", - розповіла Ломакіна.

Разом з тим, співробітник парку Леокадій Перевалов зазначив також однобокість репортажів російських державних ЗМІ про ситуацію в парку, які подають тільки "негатив щодо парку та його власника Олега Зубкова".

Представники російських правоохоронних органів інформацію у відкритих джерелах не коментують.

23 січня стало відомо про смерть робітника в Білогірському сафарі-парку "Тайган". Від укусів тварин і зараження крові 15 січня помер 29-річний Максим Яковлєв, якого, як стверджує власник парку, залучали до робіт в якості волонтера.

Яковлєв працював і проживав на території парку "Тайган", при цьому, як запевняє власник закладу Зубков, робітник не був допущений до обслуговування хижаків. Адміністрація парку стверджує, що хлопця покусали собаки за межами установи, він же відмовився від стаціонарного лікування.

Родичі загиблого припускають, що Максим став жертвою нападу тварин "Тайгану".

23 січня підконтрольна Кремлю поліція Білогірського райвідділу Криму порушила кримінальну справу за фактом смерті.

Як відомо, окупаційна влада Криму визнала директора ТОВ "Ялтинський зоопарк "Сказка" і парку левів "Тайган" Олега Зубкова винним у побитті одного зі своїх співробітників, суд засудив його до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на один рік.

Через переділ власності в Криму Зубков висловлював готовність залишити свій бізнес і перебратися на материкову Україну, однак не здійснив свій намір.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування