Полозов поскаржився на дії ФСБ в Криму суду й омбудсмену

Понеділок, 30 січня 2017, 10:19

Російський адвокат Микола Полозов подав скаргу до Київського райсуду Сімферополя в анексованому Криму на затримання ФСБ-шниками й приведення його на допит.

Також він поскаржився на незаконні дії Федеральної служби безпеки РФ уповноваженому з прав людини в Росії Тетяні Москальковій, повідомив адвокат у Twitter.

"Сьогодні мною було спрямовано скарга до Київського районного суду на незаконні дії слідчого ФСБ і заява омбудсмену Москальковій", – повідомив Полозов.

Також він написав, що його постфактум сповістили про дату апеляції на рішення Київського райсуду Сімферополя, який дозволив допитати адвоката як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова, якого Полозом захищає.

Як відомо, 20 грудня 2016 року у відношенні Полозова, який захищає кримських татар Ахтема Чийгоза й Ільми Умерова, поновили кримінальну справу.

25 січня співробітники ФСБ затримали Полозова біля готелю в Сімферополі й відвезли його на допит.

Він назвав своє затримання викраденням, свавіллям і тиском на адвоката. На думку Полозова, допитом його намагаються відсторонити від захисту Умерова.

На допиті Полозов мовчав на підставі статей Кримінального кодексу РФ, які забороняють адвокату розголошувати дані, хоча слідчий погрожував йому арештом до 3 місяців за відмову від дачі свідчень.

27 січня Полозов поскаржився на дії ФСБ Росії до Федеральної палати адвокатів й Адвокатської палати Москви.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News