Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку прощаються з бойовиком "Гіві"

П'ятниця, 10 лютого 2017, 10:18

У контрольованому бойовиками Донецьку прощаються в командиром банди "Сомалі" Михайлом Толстих, відомим на прізвисько "Гіві".

Як повідомляє 62.ua, церемонія проходить у будинку Оперного театру, перед яким уже готовий похоронний лафет.

 
 

Попри те, що людей організовано везуть на церемонію, їх не так багато, як було на похороні бойовика "Мотороли" у жовтні, зазначає видання з посиланням на повідомлення у соцмережах.

 
 

Місцеві люди повідомляють про 9 автобусів зі "скорботними" на Набережній. Там розігнали весь приватний транспорт, пишуть жителі Донецька в соцмережах.

 
 

"На даний момент у будівлі "Донбас Опери" зібралося близько тисячі людей. Вони утворили чергу вздовж центральної вулиці Артема", – цитує "ОстроВ" сепаратистські ЗМІ.

 
 

Температура повітря у східних областях України близько –15 градусів морозу. 

 
 

Лідер т.зв. "ДНР" Олександр Захарченко також попрощався з "Гіві", поклавши до його труни квіти, фотодоказ чого наводить сепаратистський ресурс.

 

Він вислови співчуття родичці Толстих.

 

Як відомо, війдомий своєю жорстокістю бойовик "Гіві" (Михайло Толстих) був ліквідований 8 лютого у його кабінеті.

За даними ЗМІ, його поховають на цвинтарі біля Донецького моря неподалік від могили терориста "Мотороли" (Арсена Павлова), якого підірвали у ліфті.

Спершу бойовики звинувачували українських військових у ліквідації "Гіві". Зброєю убивства при цьому називали вогнемет "Шмєль".

Згодом, за даними російських ЗМІ, спільник "Гіві" з Москви Ігор Мильцєв заявив, що замах на Толстих організували він і ще троє бійців "Сомалі": так вони помстилися за товаришів по службі, яких "Гіві" нібито кинув під час бою під Авдіївкою в кінці січня 2017 року.

Михайло Толстих народився в Іловайську в 1980 році. Позивний "Гіві" взяв на честь діда, беручи участь у боях з травня 2014 року – він воював і за Слов'янськ, і за Іловайськ, і за Донецький аеропорт. Також він запам’ятався знущаннями над полоненими.

Фото – з сайтів 62.ua, "ОстроВ" та dnr-online

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...