Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

По записах Онищенка не бачу, щоб його хтось переслідував – Ситник

П'ятниця, 10 лютого 2017, 12:04

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що фігуранти з нового оприлюдненого записі нардепа Олександра Онищенка будуть викликані на допит.    

Про це він сказав під час прес-конференції у п'ятницю.

"Ті особи, які там фігурують, ми їх викличемо, будемо допитувать по цих записах. Я зранку їх сам читав, дуже цікава розмова", - сказав він.

"Чекати ми не будемо, будемо викликати, будемо допитувати. Але хотів би зазначити, запис зроблений після того, як ми реалізували свою справу. Користуючись нагодою хочу ще раз звернутися до пана Онищенка, якщо ви маєте якісь записи, про які ви постійно говорите, які були зроблені до порушення нами цього провадження і притягнення членів цього угруповання до відповідальності, то передайте нам – і ми будемо займатися", - сказав Ситник.    

За словами Ситника основна мета Онищенка – уникнути відповідальності за скоєння корупційних дій.

"В тому числі, шляхом відволікання уваги від основного кейсу на те, що це нібито політичне переслідування. Навіть у вчорашніх записах я не бачу політичного переслідування. Навпаки, це підтвердження того,  що є людина, яка скоїла корупційні злочини і хоче уникнути покарання", - сказав Ситник.

Він підтвердив, що НАБУ буде перевіряти оприлюднені 9 лютого виданням "Страна" записи.

"Як можна додати як доказ запис, який просто в інтернеті викладено? Це не доказ. Сам носій нам потрібен, запис – щоб провести фоноскопічне дослідження тощо. Але по цих записах, у принципі, вже можна допитувати тих людей, які там фігурують", – сказав Ситник. 

Як відомо, у четвер нардеп Олександр Онищенко через ЗМІ оприлюднив другу частину своїх записів.

Він стверджує, що на них - Микола  Мартиненко. За твердженням Онищенка, Мартиненко виступив черговим посередником у переговорах між ним і президентом Порошенком.

Олександр Шумілін, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування