Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генсек НАТО осудив запуск ракети КНДР

Неділя, 12 лютого 2017, 23:27

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг розцінив чергові випробування Північною Кореєю балістичної ракети як дії, що підривають регіональну і міжнародну безпеку.

Про це йдеться в заяві Столтенберга, передає "Укрінформ".

"Я засуджую запуск балістичної ракети КНДР. Це ще одне порушення кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, включаючи резолюцію 2321, прийняту в листопаді 2016 року", - зазначив він.

Генсек НАТО закликав північнокорейський режим "утриматися від подальших провокацій, зупинити всі запуски з використанням технології балістичних ракет і назавжди відмовитися від усіх своїх балістичних ракетних програм відповідно до вимог Ради Безпеки ООН".

"Я закликаю КНДР не нагнітати напруженість і знову брати участь у конструктивному діалозі з міжнародною спільнотою", - заявив Столтенберг.

Раніше повідомлялося, що КНДР здійснила запуск ракети середньої дальності.

Раніше в новорічному зверненні лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна перебуває на "завершальній стадії" розробки міжконтинентальної балістичної ракети.

8 січня КНДР заявила, що готова до випробування міжконтинентальної балістичної ракети у будь-який час і в будь-якому місці.

9 січня тодішній міністр оборони США Ештон Картер заявив, що Сполучені Штати готові збити ракету Північної Кореї у разі її запуску або випробування.

В лютому нинішній Міністр оборони Джеймс Меттіс попередив про те, що будь-яке використання ядерної зброї Північною Кореєю проти Сполучених Штатів або їх союзників призведе до ефективної та нищівної відповіді.

Минулого року КНДР здійснила вісім спроб тестового запуску балістичних ракет середньої дальності, лише один запуск був успішним.

Нагадаємо, восени 2016 року Рада безпеки ООН запровадила нові санкції проти Північної Кореї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування