Тимошенко божиться, що не підсиджує Гройсмана

Понеділок, 13 лютого 2017, 14:40

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко стверджує, що не може бути прем'єр-міністром в парламенті восьмого скликання.

Про це вона сказала на брифінгу у понеділок, відповідаючи на запитання УП.

"У парламенті цього скликання я не можу зайняти посаду прем'єр-міністра. По-перше, висуває кандидатуру прем'єр-міністра президент, по -друге, для того, щоб бути прем'єром потрібно, щоб більшість підтримувала прем'єр-міністра. У cьогоднішній більшості немає фракції "Батьківщина", - сказала вона. Крім того Тимошенко заявила, що Володимир Гройсман став прем'єр-міністром незаконно.

"Пан Гройсман був незаконно призначений! Ви знаєте, що призначення прем'єр-міністра мусить відбуватися виключно за поданням президента. А призначення Гройсмана відбувалося за поданням Юрія Луценка та Максима Бурбака", - стверджує Тимошенко.

Як відомо, 10 лютого 13 нардепів від "Батьківщини", в числі яких лідер фракції Юлія Тимошенко, зареєстрували постанову про відставку прем’єр-міністраГройсмана. Однак ввечері 10 лютого постанова зникла з сайту Ради.

При цьому в партії "Батьківщина" заявили, що "вимагають роз'яснень від апарату Верховної Ради та повернення проекту постанови на офіційний сайт парламенту".

У Раді пояснили, що згідно зі ст. 87 Конституції, Верховна Рада може розглянути питання про відповідальність уряду, якщо таку постанову подасть не менше 1/3 від складу парламенту, тобто не менше 150 депутатів.

Роман Кравець, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування