На львівському сміттєзвалищі почали укріплювати дамбу

Вівторок, 14 лютого 2017, 12:51

На полігоні побутових відходів Львова, що знаходиться в селі Грибовичі, почалися роботи з укріплення дамби, яка убереже сусідні річки від забруднення.

Про це повідомив у Facebook прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Тиждень тому дав доручення терміново почати роботи щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Сьогодні отримав повідомлення, що це завдання виконується — розпочалися роботи з укріплення дамби", - написав він.

Прем'єр зазначив, що далі все залежить від міської влади.

"Справа за міською владою — якщо і далі усі, від кого це залежить, будуть добросовісно робити свою роботу, питання львівського сміття буде розв'язано", - додав він.

Як повідомлялося, 30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі cтався завал, після того, як там виникла пожежа.

Рятувальники знайшли під завалами тіла трьох своїх колег, четвертий зник безвісти.

Після цього експлуатацію звалища призупинили, а львівське сміття почали вивозити в інші міста України. Мешканці цих міст неодноразово висловлювали свій протест проти таких дій.

7 лютого Гройсман закликав міську владу Львова терміново почати роботи на Львівському полігоні твердих побутових відходів біля с. Грибовичі.

Рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища планувалося розпочати із запуску насосної станції, яка відкачує інфільтрат, та із зміцнення дамби на озері інфільтратів з тим, щоб при таненні снігу забруднені води не вилились у Західний Буг та інші річки регіону.

Більше за темою читайте у статті "Замкнене коло львівського сміття".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування