МЗС вимагає повернути Сущенка в Україну

Вівторок, 14 лютого 2017, 14:34

Міністерство закордонних справ висловило обурення відхиленням Московським міським судом апеляції захисту українського журналіста Романа Сущенка на продовження його арешту.

Про це йдеться в повідомленні МЗС, оприлюдненому 14 лютого.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лєфортівського районного суду м.Москва від 25.01.2017 про продовження до 30.04.2017 терміну тримання під вартою Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями", – йдеться в заяві.

"Чергова відмова у повторно внесеному стороною захисту клопотанні про зміну запобіжного заходу на непов’язаний з триманням під вартою та проведення судових слухань у закритому режимі, а також відмова допустити українського консула до участі в судовому засіданні підтверджують упередженість російських судових органів під час розгляду справи щодо Сущенка та її політичну вмотивованість" – наголошують в МЗС.

Дипломати підкреслюють, що психологічний тиск російських судів на Сущенка і політична доцільність у справі переконливо свідчать про її сфабрикований замовний характер.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади негайно припинити розправу над громадянином України Романом Сущенком, звільнити його як безпідставно затриманого і забезпечити повернення в Україну", – резюмується в коментарі.

Ситуацію з незаконно утримуваним у Росії українським журналістом також прокоментувала речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Абсолютно зрежисована політична справа. Але будемо боротись і далі за звільнення Сущенка та інших заручників Кремля", – написала вона в Твіттері.

Як відомо, 14 лютого Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Сущенка на продовження арешту до 30 квітня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування