Уже 5 тисяч українських пар взяли "шлюб за добу" – Петренко

Вівторок, 14 лютого 2017, 17:20

За рік дії пілотного проекту реєстрації шлюбу протягом доби понад 5 тисяч українських пар скористалися цим сервісом.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає Інтерфакс-Україна.

14 лютого, у День всіх закоханих, міністр на урочистій церемонії в Києві особисто вручив свідоцтва про одруження трьом парам, які зареєстрували шлюб в рамках пілотного проекту "Шлюб за добу".

Пізніше журналістам Петренко розповів, що більше року тому Мін'юст запустив пілотний проект "Шлюб за годину", і якщо спочатку в цьому проекті були задіяні 6 міст, то після настання нового року вже 20 міст України підключились до цього сервісу.

"Зараз можу офіційно сказати, що це вже не пілотний, а національний проект", - резюмував він.

"За цей час більше п'яти тисяч українських пар зареєстрували шлюб за процедурою Мін'юсту",- сказав міністр.

Петренко нагадав, що два тижні тому Мін'юст ініціював перед українським парламентом внесення змін до законодавства в частині закріплення можливості реєстрації шлюбу протягом доби та надання функції реєстрації місцевої влади.

"Переконаний, що український парламент підтримає нашу ініціативу, ми передаємо повноваження місцевим органам влади, місцевим громадам, ми спрощуємо життя українцям, прибираємо бюрократію і непотрібну паперову тяганину в питаннях, які стосуються найсвятішого - створення сім'ї, народження дитини", - зазначив міністр.

"Взагалі розраховую, що з осені вся країна матиме таку можливість - через зміни до закону мати сервіс швидкого одруження", - додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News