У Конгрес США внесли проект "Закону про перегляд санкцій щодо Росії"

Четвер, 16 лютого 2017, 02:21

У Палаті представників США ініціюють законодавство, яке гарантує, що Конгрес може заблокувати будь-яку спробу адміністрації президента США Дональда Трампа скасувати санкції проти Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Законопроект, поданий у Палаті представників 15 лютого, відображає заходи, ініційовані минулого тижня демократами і республіканцями у Сенаті США.

8 лютого група сенаторів США внесла документ, який ускладнює можливість адміністрації президента Дональда Трампа скасувати санкції проти Москви, запроваджені через російську агресію в Україні.

Цей документ, який називають "Закон про перегляд санкцій щодо Росії", підтримали як демократи, так і республіканці. Він був розроблений через занепокоєння щодо можливої політики адміністрації Трампа стосовно Росії.

Документ передбачає суворий парламентський нагляд і право вето, якщо адміністрація президента вирішить скасувати санкції проти Росії.

Раніше речник Білого дому Шон Спайсер заявив, що президент США Дональд Трамп очікує, що Росія сприятиме деескалації конфлікту в Україні й "поверне Крим".

Також Спайсер зазначив, що санкційна політика Вашингтона у відношенні Москви залишиться незмінною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News