Лавров нагадав, як в РФ розуміють виконання "Мінська"

Субота, 18 лютого 2017, 15:08

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що прогрес у ситуації з безпекою на Донбасі не має бути самоціллю, а "прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом" не має альтернативи для врегулювання конфлікту. 

Про це Лавров заявив 18 лютого під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє "Інтерфакс".

"Головне - врегулювання ніде не може бути досягнуто військовим шляхом", - заявив Лавров і знову назвав конфлікт на сході України "внутрішньоукраїнським". 

За словами глави МЗС РФ, виконання Мінських угод "через прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом не має альтернативи", а "прогрес у сфері безпеки не може бути самоціллю".

"Нашою спільною метою є повне виконання мінських домовленостей", - заявив Лавров і додав, що у мінських угодах прописано "гарантування безпеки на лінії зіткнення, проведення конституційної реформи, щоб закон про особливий статус став частиною Конституції, проведення амністії для всіх учасників бойових дій на Донбасі, так само, як всіх без винятку учасників подій на Майдані було амністовано, і потім проведення виборів".

Разом з тим Лавров зазначив, що Росія не зніме відповідні санкції з країн ЄС до повного виконання мінських угод. 

"Ми теж хочемо, щоб мінські домовленості виконувалися, і ми своїх санкцій не знімемо з Євросоюзу, поки мінські домовленості не будуть виконані", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування