Горбатюк: Нове відео розстрілів на Інститутській може бути використано як доказ

Неділя, 19 лютого 2017, 22:41
Горбатюк: Нове відео розстрілів на Інститутській може бути використано як доказ

Відео розстрілів на Інститутській у лютому 2014 року, яке у судовому засіданні надала сторона потерпілих, може бути використано як доказ.

Про це заявив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу ICTV ввечері 19 лютого.

"Це відео більш інформативне, воно охоплює велику площу, у нього краще якість. Але найголовніше - воно дозволяє побачити одночасно і правоохоронців, і протестуючих, саме момент пострілу і падіння, що дозволяє використовувати його, у тому числі, як доказ - тому що ми бачимо напрямок, в якому ціляться, постріл, падіння протестуючого", - зазначив Горбатюк. 

При цьому він додав, що потрібно провести роботу з ідентифікації відео: того, хто його зняв, а також місця, звідки здійснювали запис, оскільки стороні потерпілих його відправив анонім.

Як відомо, на початку лютого у справі розстрілів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року з'явилося нове відео, яке суду надали представники потерпілих.

14 лютого відео продемонстрували під час засідання у Святошинському райсуді Києва, його було долучено до справи.  

В результаті розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року загинули 48 людей, 80 осіб отримали поранення саме від обстрілів з боку "Беркуту".

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику "Справу Майдану", яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

На лаві підсудних у справі про розстріли на Майдані наразі - лише 5 екс-бійців київського "Беркуту". 21 підозрюваний перебуває у розшуку. 

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування