Екс-заступник міністра уклав угоду зі слідством у справі Курченка - Матіос

Понеділок, 20 лютого 2017, 13:10
Олександр Сухомлін
Костянтин Ільянок, Коммерсант

Екс-замміністра екомічного розвитку Олександр Сухомлин, затриманий у справі Сергія Курченка, визнав свою вину, уклав угоду зі слідством і заплатив відшкодування.

Про це на брифінгу 20 лютого повідомив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Матіос озвучив суму 152 млн грн, які за вироком суду сплатили до бюджету з екс-перший заступник Державної податкової служби Андрій Головач, а також екс-замміністра Олександр Сухомлин. Як раніше повідомив генпрокурора Луценко, Головач сплатив 130 млн грн.

"Особи, які сплатили ці кошти, дали визнавальні покази, повноцінні неодноразові. Сплатили всі можливо віднайдені нами їхні статки, які вони могли би сплатити, згідно участі у злочинній організації. А суми набагато більші, вкрадених коштів, вони обчислюються мільярдами", - сказав Матіос.

Матіос зазначив, що засуджені визнали свою вину і отримали реальні строки покарання з відтермінуванням. У випадку вчиненням ними злочину протягом випробувального строку, вони будуть покарані і до цього буде додано покарання за попередній злочин.

"Це не є ноу-хау і звільнення від кримінальної відповідальності. Це є новела, яка дозволяє отримати покази не тільки на тих, хто втік, а і на тих, хто тут", - пояснив Матіос.

За словами Матіоса, "це перша ластівка" коштів, які сплатили члени злочинної організації Януковича.  Він повідомив, що бюджетний комітет парламенту звернувся до прем’єр-міністра, щоб 152 млн грн спрямували на одноразову матеріальну допомогу родинам "Небесної сотні" і загиблих учасників АТО.

Як відомо, екс-замміністра Олександр Сухомлин був арештований у червні 2016-го із заставою 100 млн грн. Він був фігурнатом справи Курченка. Сухомлина підозрювали у завданні збитків державі на суму близько 4 мільярдів гривень.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News