Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Штаб блокади" заявляє, що Гройсман озвучив їм дві пропозиції

Вівторок, 21 лютого 2017, 09:01
Штаб блокади заявляє, що Гройсман озвучив їм дві пропозиції

Учасники блокади Донбасу заявляють, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував їм компромісний варіант, над яким вони подумають, але блокада триває.  

Про це інформує "Штаб блокади торгівлі з окупантами" у Facebook вранці 21 лютого.

Отримати коментар у прес-службі прем’єра поки не вдалося, повідомлень про результат переговорів на сайті Кабміну також немає.

"Отримавши офіційне запрошення на перемовини від прем'єр-міністра країни, Штаб блокади торгівлі з окупантами виступив з пропозицією: 1. Негайного звільнення полонених; 2. Прийняття закону про окуповані території, який законодавчо забороняє торгівлю на крові", – йдеться у повідомленні "штабу блокади".

Натомість Гройсман нібито запропонував по-перше, щоб представники штабу увійшли до комісії з "обміну полоненими".

"Кабінет міністрів скасовує дозволи, видані СБУ на переміщення товарів, і видає постанову, що регулює переміщення вантажів у відповідності з законом про боротьбу з тероризмом", – озвучили у "штабі" другу пропозицію прем’єра.

"Впливати на більшість БПП і НФ у парламенті прем'єр, за його словами не може, тому прийняття закону від нього не залежить", – уточнили там.

Штаб пообіцяв розглянути дані пропозиції і після консультацій з експертами та членами штабу дати відповідь.

"У будь-якому випадку, блокада не припиняється ні на хвилину, а подальші перемовини мають бути максимально публічними і відкритими для народу", – заявляють учасники блокади.

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо за 7 днів усіх українських військових не звільнять із полону бойовиків, розпочнеться блокада окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі – "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

 

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування