Рада вимагає від ГПУ зайнятися розслідуванням смерті Чорновола

П'ятниця, 24 лютого 2017, 12:14
Рада вимагає від ГПУ зайнятися розслідуванням смерті Чорновола
В’ячеслав Чорновіл

Понад 300 депутатів Верховної Ради вимагають від генерального прокурора Юрія Луценка почати активне розслідування смерті лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола.

Таку заяву зачитав з трибуни парламенту нардеп Віктор Кривенко, повідомляє "Укрінформ".

"Понад 300 народних депутатів підписалися під зверненням до генерального прокурора з вимогою розслідування справи вбивства Чорновола. Три роки тому Апеляційний суд після перемоги Революції Гідності скасував закриття справи... Жодних відповідальних, за строком давності ніхто не покараний, і три роки нічого не розслідується", - зачитав він.

У свої заяві депутати нагадують, що така безкарність призвела і до "справи Гонгадзе", і до вбивства Героїв Небесної сотні.

Як повідомлялося, 21 січня 2014 року Бориспільській міжрайонний суд закрив справу про загибель лідера РУХу В'ячеслава Чорновола. Було ухвалено рішення, що оскільки це не вбивство на замовлення і не політичне вбивство, а лише аварія, то термін дії покарання за цією справою складає 10 років, і оскільки він вже минув, справу було закрито.

В’ячеслав Чорновіл – український політичний діяч, дисидент, журналіст, у 2000 році був удостоєний звання Герой України. У 1999 році трагічно загинув в автомобільній аварії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування