Клімкін: у Мюнхені не домовлялися не розширювати "нормандський формат"

Субота, 25 лютого 2017, 15:01
Клімкін: у Мюнхені не домовлялися не розширювати нормандський формат

Міністр закордонних справ Павло Клімкін спростував існування домовленості не розширювати "нормандський формат" за рахунок США, яку нібито було досягнуто на полях конференції з безпеки в Мюнхені.

Як заявив міністр в інтерв'ю DT.UA, насправді в Мюнхені ніхто ні про що подібне не домовлявся, і дана "домовленість" має міфічний характер.

"Це міфологія, яку чомусь усі підхопили. Насправді у Мюнхені взагалі ніхто ні про що таке не домовлявся. Це не звучало ні на "Норманді", ні на окремих зустрічах. Просто, наскільки я розумію, коли відбувалися зустрічі в Тіллерсона, зокрема і з Габріелем, була розмова про те, що зараз, саме на даний момент, "нормандський формат" функціонує так, як функціонує", - зазначив він.

За словами глави МЗС, американська сторона готова шукати в рамках переговорного процесу форми свого ангажування.

Раніше "Європейська правда" повідомляла, що 18 лютого міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель після переговорів Нормандської четвірки на рівні міністрів закордонних справ заявив про домовленість, що переговори в "Нормандському форматі" не будуть розширені за рахунок США.

"Ми говорили про це з [держсекретарем США Рексом] Тіллерсоном, ми чітко домовилися, що має бути тісний контакт із США, але ми думаємо, що той формат, який маємо ("четвірка" в складі України, РФ, Німеччини та Франції), треба зберігати. І Сполучені Штати на це погодилися", - заявив Габріель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News