У Лаврова заявили, що Україна "тримає свою тему" військовими провокаціями

Неділя, 5 лютого 2017, 12:07

Представник МЗС РФ Марія Захарова звинуватила Україну у "військових провокаціях" і заявила, що з їх допомогою країна "тримає тему України на плаву".

Як повідомляє ТАСС, про це Захарова заявила в ефірі програми "Підсумки тижня" на НТВ.

"Що буде з Україною, адже це була центральна тема порядку попередньої адміністрації (США) ... Під це давалися сотні мільйонів, які незрозуміло, у чиїх кишенях осідали. Чим можна продовжувати цей інтерес до України .... Тільки шляхом військових провокацій, які б'ють по живому, по людях, можна постійно тримати тему України на плаву", - заявила представник МЗС РФ.

Як відомо, ситуація в районі Авдіївки, яку повністю контролюють українські війська, загострилася вранці 29 січня, коли бойовики почали штурм з метою захоплення позицій ВСУ. Також бойовики обстрілювали Авдіївку із заборонених мінських угодами РСЗО БМ-21 "Град".

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що останні "провокації Києва" в Донбасі показують, що українська влада "заводять ситуацію в глухий кут".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що ситуацію в Авдіївці загострили саме українські війська, щоб від чогось відволікти увагу, а загострення ситуації є приводом для "відновлення діалогу і співпраці між Росією і Америкою".

Більше про ситуацію в Авдіївці читайте в матеріалі: "Замерзнути у вогні. Що відбувається в Авдіївці?"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування