Аваков відмовляється показувати фотороботи вбивць Шеремета

Середа, 8 лютого 2017, 15:47

Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета вважає, що поки що рано оприлюднювати фотороботи вбивць.

Про це під час прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відповідаючи на запитання головного редактора "Української правди" Севгіль Мусаєвої.

"На відео ви не можете побачити обличчя жінки (вбивці – УП). Ми навмисне його замазали", - сказав Аваков.

За його словами, слідство триває, а оприлюднення фотороботів означатиме, що поліція зайшла в глухий кут. "Ми не стоїмо в глухому куті. Я колись сказав, що якщо ми оприлюднимо фотороботи вбивць, це означатиме, що ми у глухому куті. Ми на цьому брифінгу не показуємо фотороботи, більше того, закриваємо обличчя однієї із підозрюваних", - заявив глава МВС.

Заступник голови Нацполіції Олександр Вакуленко зазначив, що прийнято рішення не давати детальнішої інформації.

На запитання щодо заяв нардепа Антона Геращенка про те, що замах на нього скоїла та сама група осіб, що і вбивство Шеремета, Вакуленко підтвердив, що це була особиста думка Геращенка, який не має доступу до матеріалів справи.

Аваков додав, що то була "особиста інтерпретація" Геращенка. "Ні прем’єр, ні президент, ніхто, за винятком присутніх тут осіб, членів слідчої групи і процесуального прокурора, не мають деталей цього слідство. Ми його навмисне засекретили", - заявив Аваков.

Вакуленко також додав, що професійна діяльність – це лише одна із версій.

Як відомо, 20 липня 2016 року журналіст Павло Шеремет загинув в результаті вибуху машини на розі вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького в центрі Києва. Встановлено, що під авто підклали вибухівку, але ні замовників, ні організаторів вбивства не знайдено.

Читайте також Півроку з дня вбивства Шеремета: Що відомо про розслідування

Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування